Presoterapia este un tratament eficient şi nedureros, care prezinta urmatoarele aspecte particulare:

1. Cum functioneaza?

Presoterapia se bazează pe o acţiune fizică, de compresie a anumitor zone ale corpului (gambe, abdomen, braţe) pentru a trata insuficienţa sistemului venos şi limfatic. Pacientul imbraca un costum compus din jambiere, fasa abdominala si mansoane care este conectat la un aparat care umfla și dezumfla in mod repetat anumite camere de aer, exercitind asupra corpului o anumita presiune.

2. In ce cazuri se recomanda presoterapia?

Presoterapia se recomandă persoanelor care sunt afectate de celulită, retenţie hidrică, microcirculaţie venoasă îngreunată şi picioare obosite. De asemenea, presoterapia este indicată persoanelor cu edeme limfatice, atât de natură congenitală cât şi postchirurgicală sau post traumatice. Presoterapia acţionează şi asupra aparatului muscular prin înlăturarea senzaţiei de febră musculară care apare în urma efectuării unui program intens de exerciţii fizice, sau în perioade de recuperare după intervenţii chirurgicale.

3. Cine poate sau nu poate sa se supuna tratamentului de presoterapie?

In general presoterapia este indicata tuturor persoanelor care au probleme de circulație. Presoterapia este un tratament de evitat în timpul sarcinii și alăptării, nu este indicata persoanelor purtatoare de pace maker sau acelora care suferă de insuficiență hepatică, leziuni ale pielii, flebită sau procese inflamatorii severe, cum ar fi tuberculoza, HIV si neoplazii.

4. Cate sedinte de tratament sunt necesare?

Pentru deblocarea stazelor venoase sau limfatice este recomandata o serie de minim 10 sedinte.

5. Cit dureaza o sedinta de tratament?

O sedinta de presoterapie dureaza intre 15-40 de minute.

6. Ce se simte in timpul tratamentului?

Pacientul simte o senzație de presiune, similara cu cea de la masaj, fara durere si fara disconfort.

7. Ce rezultate se obtin?

Presoterapia imbunatateste circulaţia sanguină şi limfatică, stimulând drenajul şi implicit eliminarea toxinelor acumulate în organism. Datorită efectului său drenant, eliminarea excesului de fluide conduce la o reducere graduală a celulitei, la normalizarea circulaţiei şi a metabolismului ţesuturilor. Efectul benefic al presoterapiei constă şi în îmbunătăţirea oxigenării ţesuturilor şi la detoxifierea generală a organismului.

8. Cind incep sa se vada rezultatele?

Deși aceastea depind foarte mult de situația fiecarui pacient tratat, primele rezultate incep sa se vada spre mijlocul ciclului de tratament, incepand cu a patra sau a cincea sedinta.

9. Ce trebuie facut dupa tratament?

Pentru a mentine si consolida rezultatele obtinute, se recomanda practicarea sportului in mod regulat și mentinerea unui regim alimentar echilibrat, cu evitarea alcoolului, a excesului de sare și grasimi.

10. Cit costa?

Prețul pentru o sedinta de presoterapie variaza intre 15-40 lei, in functie de durata.